Nieuws

Koningin Máxima lanceert financieel gezonde werknemers


23 - 5 - 2017

Koningin Máxima lanceert financieelgezondewerknemers.nl

Tijdens het symposium Wijzer in geldzaken in Amsterdam heeft Koningin Máxima vanmorgen officieel de website financieelgezondewerknemers.nl geopend. Financieel gezonde werkers is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het NIBUD, Divosa, NVVK en Wijzer in geldzaken.

 

Financieelgezondewerknemers.nl

62% van de werkgevers in Nederland heeft te maken met werknemers met financiële problemen. Dit is een van de uitkomsten uit het rapport ‘Personeel met schulden’ van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). De website financieelgezondewerknemers.nl moet werkgevers helpen bij het eerder signaleren van financiële problemen bij werknemers. Naast de overige websites voor initiatiefnemer Wijzer in geldzaken heeft B-Lex in samenwerking met ForResult ook deze case voor haar rekening genomen, en wederom zijn we ontzettend trots op het resultaat. De site draait volledig in het CMS WebHare Publisher.

 

Checklisten, tips en tools ter ondersteuning van werknemers

Op de website staat een breed aanbod aan tips, middelen en downloads om gerichter hulp te bieden en financiële gezondheid een plek te geven binnen organisaties. Bepaald gedrag en signalen kunnen erop wijzen dat medewerkers mogelijk geldzorgen hebben. In dit geval is op tijd bijsturen in belang voor werknemer en werkgever. Onder andere de signaaltool helpt werkgevers om eventuele financiële problemen bij werknemers tijdig te herkennen.

Naast het feit dat de website inzicht geeft in de mogelijkheden voor organisaties, wordt ook een concreet stappenplan aangeboden om alle tips in de praktijk toe te passen.

 

Lees meer op financieelgezondewerknemers.nl