Alle cases

LabMicTa

WebHare versiebeheer

SPECIFICATIES

Klant:

LabMicTa

Oplossingen:

CMS

 

LabMicta (Stichting Streeklaboratorium voor Microbiologie in Twente en de Gelderse Achterhoek) is het centraal microbiologisch laboratorium voor alle 1e en 2e lijnszorg in de regio. LabMicTA houdt zich bezig met alles wat met infecties te maken heeft. Dit houdt in: het voorkomen van infecties, het onderzoeken van patiëntmateriaal op de aanwezigheid van micro-organismen die klachten kunnen veroorzaken, en het adviseren aan de behandelend arts over de optimale behandeling hiervan.

 

B-Lex heeft voor LabMicta verschillende WebHare oplossingen gerealiseerd:

-

Een responsive website in het CMS WebHare Publisher

-

Een E-Nieuwsbrief (WebHare E-nieuwsbrief systeem Pronuntio)

-

Een Vademecum applicatie

-

Een Versiebeheersysteem voor het CMS en het Vademecum waarmee LabMicta ook online aan de ISO 15189 normen voldoet.

 

Website

LabMicta maakt gebruik van CMS WebHare Publisher voor het onderhoud van de website. De gehele website is flexibel te onderhouden; de contentpagina’s, de navigatie en menustructuur, zelfs de informatie in de footer kan men zelf wijzigen. Uiteraard is de website goed vindbaar voor Google, en scoort deze hoog in Google Pagespeed Insights.

 

Vademecum

Met de speciaal voor LabMicta ontwikkelde Vademecum applicatie in de backoffice van WebHare, wordt de responsive Vademecum sectie op de website onderhouden.
Per categorie (Verwekker/aandoening, Afnametechnieken, Patiëntmateriaal en Verzendmaterialen) heeft men een makkelijk ABC-overzicht. Op de detailpagina kunnen naast inhoudelijke informatie ook foto’s getoond worden (met vergroting) en zijn de relaties vastgelegd.

 

Versiebeheer

Zowel voor het CMS WebHare Publisher en het Vademecum wordt gebruikt gemaakt van het WebHare Versiebeheersysteem. Voor LabMicta betekent dit dat men ook online aan de ISO 15189 normen voldoet. Het versiebeheer systeem is zeer uitgebreid en voor de klant eenvoudig in gebruik. Daarnaast sluit het systeem naadloos aan bij de werking van het CMS.

 

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van het WebHare Versiebeheer neem dan contact op met Marcel Hein.

 

 

 

Functionaliteiten WebHare versiebeheer

Om toch een indruk te geven van de werking van WebHare versiebeheer beschrijven we hieronder een aantal functionaliteiten.

-

Als er een nieuwe pagina (het CMS of Vademecum) wordt aangemaakt door een auteur, staat deze nog niet live maar in concept. Men kan dit concept onbeperkt wijzigen, een voorvertoning bekijken (onder een gecodeerde URL) en anderen mee laten kijken via een gedeelde link. Zolang de pagina nog niet live staat, heeft men alle vrijheid.

 

-

Indien de pagina klaar is voor publicatie wordt deze ingediend door de auteur, met een verplichte beschrijving bij het indienen. Na het indienen wordt kan de bewuste pagina niet meer gewijzigd worden tot er een beoordeling heeft plaatsgevonden.

 

-

Het ingediende document verschijnt in de Publisher- of Vademecum Review applicatie en wordt voorzien van een versienummer 0.1.

 

-

De bekrachtiger controleert vervolgens het document en heeft 2 keuzes:

-

Afwijzen: de auteur krijgt de gelegenheid om het document te verbeteren en het versienummer wordt dan 0.2.

-

Goedkeuren (bekrachtigen): de pagina wordt gepubliceerd, het versienummer wordt 1.0.

 

-

Bij het bekrachtigen wordt er tevens een snapshot van de pagina opgeslagen
Deze snapshot bevat:

-

De volledige content van de pagina;

-

Alle gekoppelde downloads van de pagina, ook als die van een externe site zijn. Deze downloads worden opgeslagen bij de snapshot, inclusief een screenshot van de pagina in .png formaat;

-

Alle metadata (titel, auteur, bekrachtiger, tijdstip, etc.).

 

-

Bij het goedkeuren/bekrachtigen wordt tevens automatisch de datum voor de volgende controle vastgelegd (standaard 1 of 2 jaar).

 

-

Als een gepubliceerde pagina weer bewerkt en ingediend is, wordt het versienummer na bekrachtiging verhoogd naar versie 2.0, etc.

 

-

Als een gepubliceerde pagina verplaatst wordt (een wijziging in de URL plaatsvindt) dient deze actie ook bekrachtigd te worden.

 

-

Als een pagina verwijderd wordt (na bekrachtiging), wordt deze verplaatst naar het archief en niet vernietigd.

-

Men kan een oudere versie van een document terugzetten, hierbij wordt een nieuw (opeenvolgend) versienummer aangemaakt en deze versie kan worden ingediend.